25 Aralık 2007 Salı

ARILIK ZİYARETİ 2

23.12.2007

Bayramın dördüncü günü güneş kendini gösterdi. Öğleden sonra arılığa gittim. Maaşallah arılar gayet neşeli. Temizlik uçuşu yapıyorlar. Ama polen getiren göremedim.



Bizim büyük arıcı Babam Fevzi SARIK. Arıcılığı birlikte ortak olarak yapıyoruz. Görevim icabı her zaman arılara uğrayamıyorum. Allah razı olsun bize çok destek veriyor. Kendisi Gönenimizin Emekli İmam-Hatiplerindendir.




Bizim İtalyan iyi çalışıyor. Fotoğraf makinasının pili bittiği için cepten çektim net olarak gözükmüyor arılar.



Hava biraz serin ama dayanamadım kovanı açtım. Bu arı kuvvetli sayılır. Arı çerçevelerin hepsine yayılmış. Kuvvetli arının hali başka oluyor. Arı canlı körük vermesem taarruza geçecek.


İlginç bir anekdot vereyim bu kovanın altı açık. Polen çekmecesi geri kaymış. 20 cm2. lik altta boşluk var. Polen tuzağı tamamen açık. Arı bu açıklığa rağmen gayet hareketli ve canlı gözüküyor. Üşüme alameti yok. Bal durumu iyi.

Zaten arı üşümez deniyor. Biz önemli olan arıyı rutubetten koruyalım.

Bakın bakalım ana arıyı görebilecekmisiniz. Bu üç çerçevedede ana arı var. Lakin fotoğraflarda bende göremedim. Fotoğrafı çekerken herhalde saklanmış. İtalyan bir ana arı. Arıda şu an yavru yok. Çerçeveleri kontrol ettim. Acaba yumurta varmı diye, bulamadım.






Bu da başka bir kovan. Bu koloni diğerine göre daha zayıf. Nerede ise diğerinin yarısı. Arı cansız. Fazla hareket etmiyor. Bu da kuvvetli koloninin farkını gösteriyor. Diğeri çok hareketli idi.

ARILIK ZİYARETİ

21.12.2007

Kurban işlerini bitirdik. Bayramın 2. günü arılığa gittim. hava sisli. Arılar hiç kıpırdamıyor. Hepsi salkımda.















Bizim ufaklık küçük arıcı Muhammet Talha SARIK arıları kontrol ediyor.













Kovan üst kapağını sessizce açtım. Acaba gazete ıslanmışmı. Kovana su girmişmi. Bir anormallik yok. Yavaşça kapadım. Ama bizimkiler hemen hissetti. Bir öncü kuvvet hemen dışarıyı kontrol etmeye çıktı.


24 Aralık 2007 Pazartesi

DAVULGA

19.12.2007
Davulga diğer adı ile koca yemişler açmaya devam ediyor. Bayram için memleketimiz Gönen'e giderken yol kenarında görünce dayanamadık.

Bizim ufaklıkla hemen inip daldık. Çok şahane olmuşlar, istermisiniz...









BAYRAM MESAJI

Sevgilerin paylaşıldığı, kaynaşmanın sağlandığı, kırgınlık ve dargınlıkların giderildiği; Mübarek Kurban Bayramınızı en samimi duygularımla kutlar. Şahsınıza, ailenize, milletimize , Memleketimize İslam alemine ve insanlığa hayırlar getirmesini; Cenabı Haktan niyaz eder;

Selam ve saygılarımı sunarım.