30 Mart 2008 Pazar

MOTİVASYON PİKNİĞİ

Hafta sonu hava kapalı arılara bakım yapılamayacağı için bizim ekip ziyaretimize geldi. Onları yoğun arıcılık sezonu öncesi bir moral depolayalım dedik.
Hazırlanıp yaylaya çıktık. Mangalları yaktık. Mangala attık tavukları. Bizim ufaklığında arkadan ağzı sulanıyor. :)

Oh be keyife bak!

Çay içecek varmı. Ateş korunda demlenmiş nefis çay. Arkada şırıl şırıl su sesi. Mis gibi çam ormanı havası. İş yorgunluğunu sitresi attık.




Bizim büyük oğlan.Geleceğin büyük arıcılarından inşaallah!


Buda bizim yeğen top oynamaya uğraşıyor. :)


Piknik dönüşü bir arılık gördük. Hem biraz çevreye bakınmak hemde arıcı arkadaş civarda ise bir tanışalım diye durduk. Arılıkta kimse yok.

Arılığın durumu hoşuma gitmedi. Çerçeveler çevreye saçılmış. Petekler yerlerde. Bu çok tehlikeli bir durum. Çevrede bulunan petek artıkları arıları yağmacılığa teşvik eder. Arılıkta açıkta petek kırıntıları bulundurmamaya özen gösterelim.
Bu yapılan büyük hata aynı zamanda bir kovanda bulunan hastalığın diğer kovanlarada bulaşmasına sebep oluyor.


Arılar ikindiden sonra hava serinledği için pek faaliyette değiller. Kovanların önünde bi iki arı gözüküyor. En kuvvetlisi bunu gördüm. Arılar baya zayıfa benziyor.

Çiriş otu (Hıdırellez Kamçısı) açmış.

27 Mart 2008 Perşembe

ARILIKTA SON DURUM


Pirenler tamamen açtı. Arılar bol bol ziyaret ediyor.







Babam ve kardeşim dün Burhaniye'ye ziyaretimize geldiler. Gelmeden önce arılığımıza uğramışlar.

Arılar çok güzel çalışıyorlar. Bol bol polen getiriyorlar.



Aldığım haberler gayet sevindirici. Ben 8 Marttan buyana arılığa gitmedim. Kardeşimin çalıştığı fabrika kapandığı için şu an boşta arıların bakımlarını yaptıkları için şimdilik gitmiyorum. Bakımlarını babam ile birlikte yapıyorlar.

Arılar artık kovanları doldurmak üzereler. İki haftayı bulmaz katları atarız. Bundan sonra işler artacak. Artık Nisanın başından itibaren her hafta sonu Gönen'deyiz.


Bizim büyük arıcı kovanların çalışmasını inceliyor. :)

22 Mart 2008 Cumartesi

BALIKESİR ARICILAR BİRLİĞİ SEÇİMLERİ

Bu gün Balıkesir'de Arıcılar Birliği seçimleri yapılacak ve yeni yönetim belirlenecekti. Ben üye olmadığım için katılamıyorum. Babam birlik üyesi o katıldı. Gönenli arıcılarımız tam kadro 50 küsur arıcı gittiler ama birlik üyelerinin çoğunluğu gelmemiş. Yeterli üye çoğunluğu sağlanamamış.

8 Mart 2008 Cumartesi

ARI KONTROLU

Hive inspection yesterday

Cumartesi günü Gönen'e Veli Beye arı almaya gidince onlar arıları hazırlarken bende kendi arılığımıza gittim. Oba köy e kadar yürüdüm. Yol kenarında pirenler açma hazırlığına geçmiş.




Çiçeklenmiş Bir haftayı bulmaz açarlar. İnşaallah bu sene istifade edecekler.

Geçen gün dostlardan biri yazmış idi benim arılığın çevresindede bu ottan bol bol var. Arılar zaman zaman bu çiçeği çok ziyaret ederler.


Kardeşim Oba Köyden araba ile aldı Öğleden sonra arılığa ulaştım. Körüğü yaktım açtım ilk baştaki kovanı eyvah arı alarmda usta ne olursun beni kurtar anam öldü bana ana...


- eee şimdi ana nereden bulacaz tabiki bulamıyacaz. İş bitiminde zayıf analı 1,5 çıta kalmış bir arı ile karıştırdım. Kontrollerin genelinde arılar iyi idiler.

Ama doğrusunu isterseniz korktum. Eğer bir kış geri gelirse kar yağışı olursa bu yavrunun yarısı gider. Her sene bu yavru nisanda oluyordu. 4 er 5 er çerçeveye yavru atmışlar.


Birde ben ana fotoğrafları yayınlayayım. Benim İtalyan Kız.




Arılarda çok fazla yavru var. Mevsim normalinin 10 katı yavru var.





Saat16.30 civarında artık hava soğumaya başladı. İki kovana daha bakalım dedik ben bir kovan açtım Babamda başka bir kovan açtı oğlum bu ne dedi ?


Biladerin elinde gördüğünüz gibi bir dalak indirmeye başlamış. Kovanda 8 çıta var. Arı 6 çıtaya yavru atmış. En son bu indirmeye başladığı dalağada yumurta atmış. Niye acele ediyorsa daha kış ne bu acelen ?

HAFTA SONU MACERASI

Cumartesi günü komşu arıcı dostumuz Veli YÜKSEL Beye arı almak için onun kamyoneti ile memleketim Gönen'e gittik. Arı alacağımız arıcı Hac arkadaşım Veli dayıyı Sebepli Köyünden alarak onun arılığına gittik. Yolda giderken Halil Beylerin geçen haftaki arı taşıma maceralarını anlattım. Ne bileyim anlatmaz olaydım. Bu işin başımıza geleceğini. Arıların olduğu yerin yakınına vardık. asfalt yoldan tali yola gireceğiz oda ne dozer yol açmış. Bizim gireceğimiz yolu karıştırmış. Yol çamur olmuş. Ne yapalım onca yoldan geldik arıları almamız lazım. Yolu bi kontrol ettik acaba araba çamura saplanmadan arılığa ulaşabilirmiyiz. Gözü kararttık. Yavaş yavaş yola koyulduk. Arılığa 100 metre kaldı araba çamura saplandı. Ne yapalım diye düşünürken orman dozerinin biraz ilerde çalıştığını gördük. Gidip arabayı çekmesini rica ettik. Dozer geldi arabayı zincirle bağladık. Çekip arabayı arılığa çıkardı.

Arıcı Veli SAĞLAM' ın arılığı. Arıların kontrolünü yapıyor.



Veli Bey alacağı arıları kontrolde.
Arıları getirdiğimiz sandıklara Veli Bey ve eşi aktardılar. Akşam üzeri arıları sardık. Kayın Babama telefon açtım sağolsun çift Çeker traktörü ile geldi arabayı çıkardı ana yola kadar.








2 adaş işi bitirdikten sonra birlikte poz veriyorlar.
İşlem tamam.
Akşam 22 sularında Burhaniyeye ulaştık.