25 Mayıs 2008 Pazar

ER MEYDANI

Hep arıcılıktan bahsedecek değiliz. Bu günde Güreşten bahsedelim.

Cumartesi Günü Edremit Belediyesi ve Albayraklar şirketi Organizesi ile Yağlı güreşler düzenlendi. Burhaniye Merkez Koca Camii Müezzin-Kayyımı İsmail BAYDEMİN ile beraber öğleden sonra Edremit' e güreşleri izlemek için gittik.
Güreşleri kalabalık bir izleyici topluluğu izlemekte idi.
Albayraklar Şirketler Grubu sahibi Bayram ALBAYRAK 85.000 Ytl. vererek güreş ağası seçildi.
Güreşler kıran kırana geçti.




Heeeyt be savulun yiğit geliyor. Şu endama bakın. Hemşehrim Adem ALTIN Küçük Orta Büyük Boy birincisi oldu.

Er meydanının en çok sevilen seyirciler tarafından ayakta alkışlanan güreşçisi. Müthiş bir mücadele sonucunda rakibini yenerek birinci geldi. Hem güreş yapıyor aynı zamanda Gönen Termal Spor'da futbol oynuyor. Güreş öncesi çektiği peşrevlerle seyirciden büyük alkış aldı. Güreş sonundada attığı kutlama parendeleri büyük takdir topladı. Kendisinden daha büyük başarılar bekliyoruz. Seyircilerin ortak kanaatı bizi güreşe doyurdu oldu.



Haydi Baş Pehlivanlar Er Meydanına.






21 Mayıs 2008 Çarşamba

SÜRÜSÜNE BEREKET !


Ana arılar eşleşmiş arılara vermeye hazır. Arıları böldük anaları kovanlara verdik.

Benim arı bölme taktiğim. Hemen 3 çıta açık gözlü çerçevelerden genç arıları silkiyorum. Genç arının anayı kabul etmesi daha kolay. Bir ballı polenli çerçeve veriyorum. 1 tane kabartılmış petek İki tanede temel petek takılmış çıta veriyorum. ana kafesini yerleştiriyorum. Arı kovanını o gün kapalı tutuyorum. Kovanı oradan alıp başka bölgeye götürüyorum. Peteklerde yavru olmamasına dikkat edilmesi lazım. Eğer bir tane ana yapabileceği larva bulunursa anayı öldürebiliyor. Ben arıyı zayıf bölerim. Ertesi gün koloniyi kontrol eder gözden kaçmış yumurta veya larva olup olmadığını tespite çalışırım. Olmadığından emin olunca kafesin kekli tarafını açar arıların keki yiyerek anayı çıkarmasını sağlarım. Ana yumurtayıp gözler kapanınca diğer kolonilerden takviyeye başlarım. Gözler kapanınca artık ana koloniye hakim olmuş diğer arılar kıskanmaz hale gelmiş olur.

Artık koloniler bölündü arılarımı çoğalttım. Şimdi sıra arıları bala hazırlamaya geldi. Karaçalılar açtı. Havada ısınmaya başladı. Bal akımı başladı. İnşaallah havalar bir süre iyi gider arılar bal depolarlar.

Not: Bilgisayarım arılarda olduğum sürede yanımda olmadığından internet kafelerede güvenmediğimden yazılarımı gününde yayınlayamıyorum.

20 Mayıs 2008 Salı

KAPIDAĞ YARIMADASI KEŞFİ

Çarşamba günü Erdek İlçesi Kapıdağ yarımadasına arılara yer bakmak için biladerin motoruna atladım ver elini Erdek. Erdek' e Orman Şefliğine gittim. Şeflikten bu sene ormanı numaralamadık herkes yerini buluyor ondan sonra bize gelip yerini işletiyor dediler.

Atladık motora Erdek'in içinden ormana çıkıp Makas tarla üzerinden sığır yatağına çıkacağım. Orman deposuna gelince yol ikiye ayrıldı dedim üstteki yol doğru yol çünkü yola malzeme dökülmüş. (Tabi diğer yolu görmeden :(( ) Yola girdim git allah git bir türlü makas tarlaya ulaşamadım. Artık anladım ki ben yanlış yola girmişim. Geri dönsem çok yol geldim. Artık adanın öbür yüzüne inip oradan depoyu doldurup devam edeyim dedim. Nasıl olsa gitmek istediğim yerleri bu depo ile dolaşamam. Ya Erdek'e geri döneceğim veya sahile inip benzin bulacağım. Artık denize ineceğiz keşke dönse imişim. Sahile inip doğu yönünde yolu takip etmeye başladım. Daha önce buralara gelmemiş idim. Bir köye ulaştım. Öğle ezanı okunmaya başladı. Namazı kılıp ondan sonra benzin sorayım dedim imam ile tanıştık hemşerim imiş. Köyün ismi Ormanlı köyü imiş.

Ormanlı Köyünden görünüm



Fakat köyde benzin bulamadım. Şahin Burgaz'a petrol istasyonu kurulmuş oradan alabilirsin dediler. Tekrar motora atladım. Hedef Şahin Burgaz Köyü.

Sahilden görünüm

Şu kayanın duruşuna yakından bakarmısınız

Nihayet Ballı köyüne ulaştım. Köyün girişinde gördüğünüz yeşillikler soğan. Bildiğimiz şu mor soğanlar burada acaip soğan yetiştiriyorlar. Köyün hemen arkası dağlık.



Ballı Köyünün diğer yönden görünümü


Şahinburgazdan depoyu doldurup geri döndüm. Ballıdan Kirazlı Manastırına çıktım. İki sene manastıra arı koymuş idim. Bu sene burasını özel bir şahıs piknik için kiralamış. Arı konaklatılmayacak imiş. Bende daha önce arı koyduğum bir yeri işaretledim. Bizim buralarda bir arıcı bir yere işaret bıraktımı oraya arı gelecektir. gerçek arıcılar buna saygı duyar ama bazı okumuş cahiller uymaya biliyor. (Başıma geldi bir sene arılarımı sardım dağa çıktık gece bir baktık benim yere arı indirmişler. Hadi gece yarısı ne yaparsınız kamyon arı sarılı. üstelik bu adam emekli bir öğretmen ve bal tüccarı ... cahil yapsa anlarım ama okumuşun cahili daha kötü. Bir cahil yapmaz bunu)
Kestane uç çıkarmış 20 güne kadar açar.
Bu gün iyi macera oldu 200 km.civarında motorla gezinti yapmış olduk :))))
Yorgunluktan öldüm.
Akşam 21.00 civarında Gönen'e ulaştım.

13 Mayıs 2008 Salı

GÖNEN SEYAHATI

Nihayet arılarıma kavuşa bildim. Bir haftalık izin aldım. Arıları böleceğim. Kontrollerini yapacağım. Üçgüller artık iyice açmış. Bir hafta içinde çiçeği dökecekler. Arılar fazla istifade edemedi. Havalar serin ve yağışlı gitti.










Yeni kovanlarım artık hazır sayılır. Sadece boyaları kaldı. Boyalarını atıp içlerine arıları yerleştireceğim.

Benim eşleştirme kutusunun anası eşleşmiş. Yumurtaya başlamış ileride çok işime yarıyacak. Elimde 16 tane var yavaş yavaş hepsini dolduracağım. Şu an 5 tanesine arı koydum.






Şimdi videoya bakan bir çok arkadaş niye arıların önünü temizlemedin diyecek? Ne yapayım babam üçgüllere kıyamıyar arılar istifade etsin diyor .