8 Mart 2008 Cumartesi

ARI KONTROLU

Hive inspection yesterday

Cumartesi günü Gönen'e Veli Beye arı almaya gidince onlar arıları hazırlarken bende kendi arılığımıza gittim. Oba köy e kadar yürüdüm. Yol kenarında pirenler açma hazırlığına geçmiş.




Çiçeklenmiş Bir haftayı bulmaz açarlar. İnşaallah bu sene istifade edecekler.

Geçen gün dostlardan biri yazmış idi benim arılığın çevresindede bu ottan bol bol var. Arılar zaman zaman bu çiçeği çok ziyaret ederler.


Kardeşim Oba Köyden araba ile aldı Öğleden sonra arılığa ulaştım. Körüğü yaktım açtım ilk baştaki kovanı eyvah arı alarmda usta ne olursun beni kurtar anam öldü bana ana...


- eee şimdi ana nereden bulacaz tabiki bulamıyacaz. İş bitiminde zayıf analı 1,5 çıta kalmış bir arı ile karıştırdım. Kontrollerin genelinde arılar iyi idiler.

Ama doğrusunu isterseniz korktum. Eğer bir kış geri gelirse kar yağışı olursa bu yavrunun yarısı gider. Her sene bu yavru nisanda oluyordu. 4 er 5 er çerçeveye yavru atmışlar.


Birde ben ana fotoğrafları yayınlayayım. Benim İtalyan Kız.




Arılarda çok fazla yavru var. Mevsim normalinin 10 katı yavru var.





Saat16.30 civarında artık hava soğumaya başladı. İki kovana daha bakalım dedik ben bir kovan açtım Babamda başka bir kovan açtı oğlum bu ne dedi ?


Biladerin elinde gördüğünüz gibi bir dalak indirmeye başlamış. Kovanda 8 çıta var. Arı 6 çıtaya yavru atmış. En son bu indirmeye başladığı dalağada yumurta atmış. Niye acele ediyorsa daha kış ne bu acelen ?

6 yorum:

Taşkın ÖZŞAHİN dedi ki...

otmail.comilçenin manzarasıda çok güzelmiş

Büyükdereli Ayhan dedi ki...

Hasan bey , ne yapsak biz de arıları Gönen'e mi götürsek. bol ve kazançlı bir yıl dileğiyle . Selamlar.

İlhami Uyar dedi ki...

Hasan bey kolay gelsin,manzaraya bakılırsa herşey yolunda,beklentilerinizin mükemmel olması dileklerimle kolay gelsin.

Hüseyin ALTIN dedi ki...

merak ettiği şu italyan arı
uysallığı nasıl
maskesiz çalışabiliyormusun
şimdiden teşekkürler
kal sağlıcakla
selamün aleyküm

Beekeeper Hasan dedi ki...

Maalesef ben arılarda yalnız çalışmıyorum. Artık nedendir çözemedim benim arılar pek maskesiz dolaştırmazlar. Açıkçası bende yüzden ısırılmaktan hoşlanmam.

erbabarici dedi ki...

selam!
Hasan Bey öncelikle arılarınıza maşallah diyorum,bol bereketli bir yıl diliyorum.
Analarınız italyan korniyol herhalde bal verimleri nasıl hasan bey,bende geçen sene ağustos ayında üç adet korniyol ana aldım kışlamalarından yumurta atışlarından memnunum balcılıkları iyi olur inşallah.SELAMLAR.