30 Mart 2008 Pazar

MOTİVASYON PİKNİĞİ

Hafta sonu hava kapalı arılara bakım yapılamayacağı için bizim ekip ziyaretimize geldi. Onları yoğun arıcılık sezonu öncesi bir moral depolayalım dedik.
Hazırlanıp yaylaya çıktık. Mangalları yaktık. Mangala attık tavukları. Bizim ufaklığında arkadan ağzı sulanıyor. :)

Oh be keyife bak!

Çay içecek varmı. Ateş korunda demlenmiş nefis çay. Arkada şırıl şırıl su sesi. Mis gibi çam ormanı havası. İş yorgunluğunu sitresi attık.




Bizim büyük oğlan.Geleceğin büyük arıcılarından inşaallah!


Buda bizim yeğen top oynamaya uğraşıyor. :)


Piknik dönüşü bir arılık gördük. Hem biraz çevreye bakınmak hemde arıcı arkadaş civarda ise bir tanışalım diye durduk. Arılıkta kimse yok.

Arılığın durumu hoşuma gitmedi. Çerçeveler çevreye saçılmış. Petekler yerlerde. Bu çok tehlikeli bir durum. Çevrede bulunan petek artıkları arıları yağmacılığa teşvik eder. Arılıkta açıkta petek kırıntıları bulundurmamaya özen gösterelim.
Bu yapılan büyük hata aynı zamanda bir kovanda bulunan hastalığın diğer kovanlarada bulaşmasına sebep oluyor.


Arılar ikindiden sonra hava serinledği için pek faaliyette değiller. Kovanların önünde bi iki arı gözüküyor. En kuvvetlisi bunu gördüm. Arılar baya zayıfa benziyor.

Çiriş otu (Hıdırellez Kamçısı) açmış.

2 yorum:

İlhami Uyar dedi ki...

Sayın Sarık,bu motivasyonla bu mevsimi çıkarırsınız gibime geliyor,diğer konu komşu arılıktaki manzaranın nahoş oluşu,temennimiz hem görüntü açısından hemde civarımızdaki arıcılara zarar vermeme açısından önemli bir ayrıntı,üzerinde önemle durmamız gerekiyor,yaşamınızda sağlık,işlerinizde kolaylıklar dilerim.Sevgilerimle

Beekeeper Hasan dedi ki...

teşekkür ederim üstadım. Bilmukabele aynı temennşlerle