13 Nisan 2009 Pazartesi

BAHAR TEMİZLİĞİ

Pirenlerin çiçeklenmesi devam ediyor. Arılar bol bol ziyaret ediyorlar.







Geç oldu ama arı kovanlarının temizliğini tamamladık. Arıların kadro durumları orta. Sonbaharda arılara çok iyi bakamadık. Hata bizde. Büyüklerimiz umreye gitmişler idi. Bende okul işlerim dolayısı ile ilgilenemedim. Kışı % 17 kayıp oranı ile geçirdik. Bunun sebebi az önce bahsettiğim iyi bir sonbahar bakımı yapamamamız. Bundan da bir ders çıkaracağız. Artık şunu çok iyi öğrendik ki sonbaharda yapılan hiçbir masraf ve emek zayi olmuyor.
Ana üretim denemeside yaptık. Büyüklerimizden iki adet kovan hazırlamalarını istemiş idik. İki kovan anasız bırakılmış idi. Cumartesi açtığımda daha yeni meme yapmaya başlamışlar. Demekki bir iki gün daha önce yapılması gerekiyormuş. Ana sütü toplayamadık. Bu yüzden aşılamaları kuru sistemle yapmaya karar verdik. Larva alacağımız kovanı tespit ettik. Öğleden sonra hava değişti. Acele ile transferleri yaptık.
Pazar günü transfere devam etmek üzere bıraktık. Hava bulutlanmaya başladı. Serinledi. Pazar sabahı kalktığımızda hava oldukça kötü idi. Çok serin ve bulutlu. Öğlen arılığa gidebildik. transferi verdiğimiz kovanı kontrol ettiğimizde başarı oranının oldukça düşük olduğu görüldü. bir daha ki tansfer sulu yapılacak.

Hiç yorum yok: