24 Ekim 2007 Çarşamba

AYVALIK KONFERANSI


Devrim OSKAY hocamız 24.10.2007 Çarşamba günü Balıkesir İlimizin şirin İlçesi Ayvalık’ta arıcılara konferans verdi.

Konferansın açılışını Öğretim Görevlisi Levent GÜNGÖR yaptı. Ayvalık’a bir Arıcılık Araştırma Enstitüsü açılması için ellerinden gelen çalışmaları yapacaklarını söyledi. Tanıtım sırasında hocamızın hemşehrimiz olduğunu öğrendik. Bir hemşehrimiz olmasından dolayı gururlandık.

Devrim hocam sunumdan sonra konferansa başladı. Kendisinin Balıkesirli olduğunu her konuda arıcılara yardıma hazır olduğunu. Her istedikleri zaman arayabileceklerini adres ve telefonlarını Ayvalık Ziraat Odası Başkanına bırakacağını söyledi.

Konuşmasına Arı ırklarını anlatarak başladı. Anadolu Arısının özelliklerinden ve dünya ve ülkemiz için öneminden bahsetti. Anadolu arısının İngiltere’ye götürülerek orada ıslah edildiğini orada çok beğenildiğini ve bu arının ıslah edilerek başka isim altında dünyaya satıldığını anlattı. Bu arının bizden çalındığını arımıza sahip çıkmamız gerektiğini yoksa bu değerli arının yok olacağını anlattı.

Kolonilerimizi kayıt altına almamızın önemini anlatarak, bu şekilde kayıt tutarsak damızlık olarak kullanabileceğimiz arıların tespit edilebileceğini bu yöntemle arılarımızı ıslah edebileceğimiz üzerinde konuşmasını sürdürdü.
Varaoya karşı dirençli arılarla çalışmanın önemini ve dirençli hatların pratik olarak nasıl anlayabileceğimizi tarif etti. (Bu yöntemi ayrı başlık etrafında anlatacağım) …


















































Hiç yorum yok: