21 Ekim 2007 Pazar

III. MARMARA ARICILIK KONGRESİ

III. Marmara Arıcılık Kongresi 20 Ekim 2007 Cumartesi Uludağ Üniversitesi Rektörlük Binası A Salonun da Prof. Dr. Levent Aydın Bey'in açış konuşması ile başladı. İkinci konuşmacı AGAM Başkanı Prof. Dr. Ercan DÜLGEROĞLU arıcılık sorunlarını bir Ekonomist ve arıcı olarak analizini yaptı. Son açış konuşmacısı Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Mustafa YURTKURAN yaptı. Açış konuşmalarından sonra Oturumlara geçildi.

İlk konuşmayı Prof. Dr. Leven AYDIN Türkiyede Arı ölümleri üzerine yaptı. İkinci konuşmacı Almanyadan Stefan FUCHS Dünya üzerinde Arı ırklarındaki Varooya karşı dirençli olan ırkların işlendiği sunumunu yaptı. Çevirisini İbrahim ÇAKMAK Bey yaptı. Üçüncü konuşmacı Bulgaristan'dan katılan Peter NENTCHEV sunumunu yaptı. Öğleden önceki oturum böylece tamamlandı.

Veterinerlik Fakültesine geçildi. Öğle yemeğinden sonra İktisat Fakültesinde Bordro Salonu ve 3 No' lu Salon olmak üzere iki ayrı salonda başladı. Son bölümde genç arıcılarımızın internet çalışmalarının anlatıldığı bölüm yer aldı çok büyük beğeni ile takip edildi. Cumartesi günkü oturumlar saat 19.50'de tamamlandı. Akşam döner ikramı yapıldı. Yemekten sonra kokteyle geçildi ve burada Prof. Dr. Levent AYDDIN hocamıza bir süpriz yapıldı. Hocamızın bugün doğum günü imiş.

21 Ekim Pazar günü oturum 09.30 ' da Bordro Salonunda başladı. Yine bilim adamlarımızın değerli sunumlarını dinledik. Katılım oranı yüksek idi. Yurt dışından ve Yurt içinden birçok Bilim adamımız çok değerli sunumlar yaptılar. Konferans böylece tamamlandı.

Bu Kongrenin yapılmasında emeği geçen AGAM , Uludağ Arıcılık Derneği, Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü ve diğer destekçilere şükranlarımı bir borç biliyorum.

Bu Kongreye gelerek değerli araştırmalarını bizlerle paylaşan değerli İlim adamlarımızın her birerlerine teşekkürlerimi sunuyorum.

Bundan sonra yapılacak Kongrede buluşmak dileği ile!..

Hiç yorum yok: