29 Ekim 2007 Pazartesi

KARA KOVAN



Kara kovan Balı almak istiyorsak resimlerde görüldüğü gibi bir kovan yapabiliriz. Baskı tahtası kullanmadan çıtalar baskı tahtası vazifesi görüyor. Çıtaların üst genişlikleri 3 cm.







Dikkatli bakarsak ana ızgarası konmuş. Ana arının diğer bölüme geçmesini bu şekilde önleyip temiz petek bal alabiliyoruz.





Resimde görüldüğü gibi ana ızgarası.
Kolay gelsin.

24 Ekim 2007 Çarşamba

AYVALIK KONFERANSI


Devrim OSKAY hocamız 24.10.2007 Çarşamba günü Balıkesir İlimizin şirin İlçesi Ayvalık’ta arıcılara konferans verdi.

Konferansın açılışını Öğretim Görevlisi Levent GÜNGÖR yaptı. Ayvalık’a bir Arıcılık Araştırma Enstitüsü açılması için ellerinden gelen çalışmaları yapacaklarını söyledi. Tanıtım sırasında hocamızın hemşehrimiz olduğunu öğrendik. Bir hemşehrimiz olmasından dolayı gururlandık.

Devrim hocam sunumdan sonra konferansa başladı. Kendisinin Balıkesirli olduğunu her konuda arıcılara yardıma hazır olduğunu. Her istedikleri zaman arayabileceklerini adres ve telefonlarını Ayvalık Ziraat Odası Başkanına bırakacağını söyledi.

Konuşmasına Arı ırklarını anlatarak başladı. Anadolu Arısının özelliklerinden ve dünya ve ülkemiz için öneminden bahsetti. Anadolu arısının İngiltere’ye götürülerek orada ıslah edildiğini orada çok beğenildiğini ve bu arının ıslah edilerek başka isim altında dünyaya satıldığını anlattı. Bu arının bizden çalındığını arımıza sahip çıkmamız gerektiğini yoksa bu değerli arının yok olacağını anlattı.

Kolonilerimizi kayıt altına almamızın önemini anlatarak, bu şekilde kayıt tutarsak damızlık olarak kullanabileceğimiz arıların tespit edilebileceğini bu yöntemle arılarımızı ıslah edebileceğimiz üzerinde konuşmasını sürdürdü.
Varaoya karşı dirençli arılarla çalışmanın önemini ve dirençli hatların pratik olarak nasıl anlayabileceğimizi tarif etti. (Bu yöntemi ayrı başlık etrafında anlatacağım) …


















































23 Ekim 2007 Salı

ARICILIK KONFERANSI

TARİH : 24 Ekim 2007 - Çarşamba

SAAT : 14.00

YER

Ayvalık Ziraat Odası Toplantı Salonu

KONU

- Arıcılıkta Yeni Gelişmeler ve Islah Yöntemleri
- Yerli Arı Irklarının Korunmasının Önemi, Arıcılıkişletmelerinde Uygulanan Koloni Yönetim Sistemleri
- Ayvalık’ta Arıcılığın Önemi ve Geliştirme Çalışmaları


KONUŞMACI

Devrim OSKAY
Puerto Rico Üniversitesi / A.B.D.Biyoloji Bölümü Öğretim Görevlisi

ORGANİZASYON

Ayvalık Ziraat Odası Başkanlığı
Öğr. Gör. Levent MÜNGER

21 Ekim 2007 Pazar

Kongreden Resimler











































III. MARMARA ARICILIK KONGRESİ

III. Marmara Arıcılık Kongresi 20 Ekim 2007 Cumartesi Uludağ Üniversitesi Rektörlük Binası A Salonun da Prof. Dr. Levent Aydın Bey'in açış konuşması ile başladı. İkinci konuşmacı AGAM Başkanı Prof. Dr. Ercan DÜLGEROĞLU arıcılık sorunlarını bir Ekonomist ve arıcı olarak analizini yaptı. Son açış konuşmacısı Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Mustafa YURTKURAN yaptı. Açış konuşmalarından sonra Oturumlara geçildi.

İlk konuşmayı Prof. Dr. Leven AYDIN Türkiyede Arı ölümleri üzerine yaptı. İkinci konuşmacı Almanyadan Stefan FUCHS Dünya üzerinde Arı ırklarındaki Varooya karşı dirençli olan ırkların işlendiği sunumunu yaptı. Çevirisini İbrahim ÇAKMAK Bey yaptı. Üçüncü konuşmacı Bulgaristan'dan katılan Peter NENTCHEV sunumunu yaptı. Öğleden önceki oturum böylece tamamlandı.

Veterinerlik Fakültesine geçildi. Öğle yemeğinden sonra İktisat Fakültesinde Bordro Salonu ve 3 No' lu Salon olmak üzere iki ayrı salonda başladı. Son bölümde genç arıcılarımızın internet çalışmalarının anlatıldığı bölüm yer aldı çok büyük beğeni ile takip edildi. Cumartesi günkü oturumlar saat 19.50'de tamamlandı. Akşam döner ikramı yapıldı. Yemekten sonra kokteyle geçildi ve burada Prof. Dr. Levent AYDDIN hocamıza bir süpriz yapıldı. Hocamızın bugün doğum günü imiş.

21 Ekim Pazar günü oturum 09.30 ' da Bordro Salonunda başladı. Yine bilim adamlarımızın değerli sunumlarını dinledik. Katılım oranı yüksek idi. Yurt dışından ve Yurt içinden birçok Bilim adamımız çok değerli sunumlar yaptılar. Konferans böylece tamamlandı.

Bu Kongrenin yapılmasında emeği geçen AGAM , Uludağ Arıcılık Derneği, Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü ve diğer destekçilere şükranlarımı bir borç biliyorum.

Bu Kongreye gelerek değerli araştırmalarını bizlerle paylaşan değerli İlim adamlarımızın her birerlerine teşekkürlerimi sunuyorum.

Bundan sonra yapılacak Kongrede buluşmak dileği ile!..