27 Haziran 2008 Cuma

GÖÇ BAŞLADI

Akşam Ali Osman ÇALIK bey efendiden güzel haberler aldık. Ayçiçekler açmaya başlamış. Maraton başlıyor.

Bu akşam Allah izin verirse arıları Trakyaya götüreceğiz. Kovanlar hazırlandı. Herşey iyi durumda arılarımın büyük bölümü istediğim durumda. Kestanede fena değildi. arılar katları doldurdular.

Tek kötü tarafı bal yeterince olgunlaşmadı. Kestanede artık tamalandı sayılır. Bundan sonra dağda balı alma imkanı yok. Bizde arıların üstündeki baskı tahtalarını aldık. Yerine sinek teli taktık. Polen tuzaklarınıda yolculuk sırasında çıkararak arıların rahat yolculuk yapmalarını sağlamaya çalışacağız.

Şimdi diyeceksiniz ki çok riskli ama başka çare yok. Balı dağda sağma imkanı yok. Balı ancak gece alabilirsiniz. Gündüz kovanı açma imkanı yok. Yağmacılığa hazırlar. İnşaallah kazasız belasız konaklayacağımız yere Malkara' ya ulaşırız.

3 yorum:

muratakın dedi ki...

Arkadaşım:
Gideceğiniz yerde balözü akımı yok, bir haftaya yakın arıyı açamayabilirsiniz.
Kumar oynadınız hayırlısı olsun.

İlhami Uyar dedi ki...

Hasan Bey bizde Tekirdağ Malkara arasında İnecik kasabasındayız,şu anda Hardaldan çok güzel polen geliri var,ayçiçekleride 3 ila 4 gün içinde hazır hale gelecek gibi,heberleşirsek görüşelim.İnşallah ürününüz istediğiniz seviyede olur,kolay gelsin.

Beekeeper Hasan dedi ki...

Murat Bey ilginiz için teşekkür ederim. Her halükardea daha iyi olacağına eminim. Kestaneye aı götürdü iseniz kestane bitmeden aryı kaldıracaksınız. son dönemde arı yavruyu tamamen kesiyor ve bir birlerine saldırmaya başlıyorlar zayıflar tehlikede oluyor. Pazar akşamı itibari ile gelen haberler fena değil. Paaazar sabahı ekip bal almaya başladı. Arı bir şeyler buluyor. Fazla rahatsız etmiyormuş.
İlhami Bey benim arılar kozyörüğe yakın ben zannedersem tekrar bir iki hafta sonra geleceğim. İzin alamıyorum. Babam ve çocuklar şu an arıların yanındalar. İnşaalalah bereketli olur. Hepinize başarılar.