6 Nisan 2008 Pazar

KOLONİ KONTROLÜ

Bu hafta sonunu Gönen'de geçirdik. Hava raporları yağmurlu gösteriyordu ama biz umutla inşaallah açar arılara bakım yaparız umuduyla Cuma günü mesai bitimi yola çıktık. Akşam hanımın köyüne vardık arıcılarla sohbet ettik.
Cumartesi sabahı Gönen'e indik. Hava açık. Arılığa vardık arılar çok şahane çalışıyor. Hemen biraderle körükleri yaktık.Bu gün körükçümüz bizim ufak oğlan. Büyük olanın kursu olduğu için getirmedik.
Arıların gelişmesi güzel artık yavaş yavaş kovanları doldurmaya başladılar. Baharda çok güzel gidiyor. İnşaallah bu sene bereketli bir yıl olur. Yağışlar böyle giderse bereketli bir yıl olacak. Arıların polen tuzaklarını açtık.


Çok güzel polen geliyor. Polen tuzakları kapalı olduğu halde 1 kg. civarında çekmecelerin temizliği sırasında topladık. Arılar sarı sarı şahane polen getiriyorlar. Saat 15.00 e kadar arıların yarısının kontrolünü yaptık maalesef pazar günü bakımda foto çekeriz diye Cumartesi günü çekim yapmadık. Yağmur yağmaya başladı acele toplandık. Evin yolunu tuttuk.


Pazar sabahı kalktığımızda hava çisenti yapıyor. Arılara bakım yapma durumu yok. Artık malzemelerin hazırlığına geçtik. Ana yetiştirme kutularını hazırladık. Çıtalarını ayarladık. Bu gün hava müsade etmiyor. Bakım yapamıyacağız.

Arılara şurup hazırladık. Dönüş yolunda bizim ufaklıkla vereceğiz. Arılığa varınca ilk önce polenleri topladık. Bu gün yağışlı olduğu için fazla polen getirememişler.

Polen isteyen varmı Galatasaraylı :)))

Daha sonra şurupları verdik.

İşleri bitirip yola çıktık. Arılığın yakınıda bir tarla akşam üzeri olduğu için çok net değil tarla hardal çiçeği dolu sapsarı.





Arılığın yakınıdaki ormana vardık. Sarı sarı çiçekler açmış.



Davulga çiçekleri yine açmaya başlamışlar. İnşaallah istifade edebilirler.

Piren çiçekleri devam ediyor ama bu sene fazla çiçek yok.

5 yorum:

Taşkın ÖZŞAHİN dedi ki...

şu burhaniyeyi görünce deli oluyorum en kısa zamanda oraya geleceğim
başarılar

Beekeeper Hasan dedi ki...

Teşekkür ederim. En kısa zamanda beklerim. Adresim İlçe Müftülüğü

Hüseyin ALTIN dedi ki...

Çicekli manzara görüntüleri harika
burda erikler yeni açmaya başladı.
en az 10 koloni arı almayı düşünüyorum arabamda yok sağa sola gitmeye neyse
selamün aleyküm
kal sağlıcakla

Büyükdereli Ayhan dedi ki...

polenler sarı lacivert olsaydı talip olurdım !!!!!!!!
Ne yapalım nasip değilmiş
Selamlar.

seo dedi ki...

bende herkeze tavsiye ederim çok güzel bir yer